Skip to content

Onze diensten

Wat u van ons mag verwachten!

Alle producten worden vervaardigd conform de eisen gesteld in het besluit medische hulpmiddelen. De tandarts kan zijn/haar patiënten doorverwijzen om elementen te laten bijplaatsen, of voor een complete tandprothetische behandeling.

U kunt bij ons terecht voor het vervaardigen en aanmeten van alle soorten gebitsprotheses, waaronder;

  • Volledige gebitsprothese
  • Implantaat prothese (het klikgebit)
  • Partiële prothese (kunststof met- of zonder klammers)
  • Immediaat prothese
  • Frame prothese
  • Reparaties *
  • Het opvullen van uw gebit (rebasing).

De tarieven worden persoonlijk met u besproken en zijn altijd conform de contracten met uw zorgverzekeraar.

* Reparaties die voor 10:00 uur worden aangeleverd zijn normaliter dezelfde dag gereed.

Digitale prothese

Wij zetten in samenwerking met Ivoclar Vivadent nieuwe industriële normen voor de digitale productie van restauraties in het tandtechnisch laboratorium. Onze machines kunnen een verscheidenheid aan materialen nat en droog verwerken en zijn geschikt voor vrijwel alle denkbare indicaties. De hoge dynamiek en efficiëntie van de machines resulteren in nauwkeurige en snelle productieresultaten van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Als een van de weinigen in Nederland zijn wij in het bezit van een premium freesmachine, de PM7 van Ivoclar Vivadent. Dit is een 5-assige freesmachine welke het complete productieproces van het digitale kunstgebit kan overnemen. Deze nieuwe digitale techniek zorgt voor een zeer hoge constante kwaliteit en met nog meer detail dan met de hand haalbaar is. Dit resulteert in een perfecte pasvorm en een hoog draagcomfort van uw nieuwe kunstgebit..

Als tweede van Nederland

Tandprothetische Praktijk Jansen Stadskanaal was de tweede in Nederland met een Ivoclar PM7 freesmachine en een van de weinige die beschikt over alle andere digitale hulpmiddelen. Wij kunnen de pasprothese printen en de definitieve gebitsprothese frezen.

Niet meer happen!

Vroeger moest men happen in gips of klei zoals men dat wel in de volksmond noemt. Deze afdrukken zijn in vele gevallen niet meer nodig.

Printen

In onze praktijk worden de protheses niet meer met de hand gemaakt,  maar met behulp van een designcomputer ontworpen. Omdat wij graag willen weten hoe de prothese eruit komt te zien kunnen wij met onze meest moderne printer, die er momenteel op de markt is, een pasprothese printen.

Frezen

Vroeger werd de prothese na de wasfase (pasprothese) omgezet naar de definitieve kunststof prothese. Het proces van het omzetten van was naar kunststof is een lang proces waarbij vele fouten kunnen optreden. In de huidige situatie frezen wij de prothese met als voordeel dat men altijd zeker is van het eindresultaat. Doordat de protheses gefreesd worden, is de kunststof veel homogener wat een veel grotere hardheid heeft dan een geperste prothese. Ook worden de tanden uit een blok gefreesd. Doordat het gebit niet meer uit losse tanden bestaat wordt de prothese ook veel sterker.

Vergoeding

Tegenwoordig wordt de digitale prothese ook omarmd door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) waardoor ook de digitaal gemaakte prothese door de zorgverzekeraar net zoals de gewone prothese wordt vergoed.